Krbová kamna Aduro 12-1

82 040,- Kč s DPH
dodání na dotaz

Kusů:

Aduro 12-1 je model Aduro 12 doplněný o boční objemný zásobník na dřevo a spodní prostor s krycími dvířky. Kamna je možné napojit na externí přívod vzduchu.

Specifikace

Kód: 111449
Výrobce: Aduro
Akumulace: Ne
Barva kamen: Černá
Délka polene: 35 cm
Externí přívod vzduchu: Ano
Materiál: Ocelová
Ø kouřovodu (mm): 150
Obložení: Žádný
Palivo: Dřevo, ekobrikety
Počet skel: 1
Prosklení: Rohové sklo
Tvar: Hranatý
Umístění: Volně stojící
Výsuvný mechanizmus: Ne
Vývod kouřovodu: Horní, Zadní

Popis

Aduro 12-1 je model Aduro 12 doplněný o boční objemný zásobník na dřevo a spodní prostor s krycími dvířky. Kamna je možné napojit na externí přívod vzduchu.

Aduro 12-1 jsou ideální krbová kamna pro milovníky kvadratických tvarů. Ideální umístění je v rohu místnosti nebo kdekoliv, kde využijete pohled do spalovací komory zepředu, nebo zleva. Jako kdyby jste měli standartní kamna (s prosklenými dvířky) natočená ve dvou pozicích zároveň! Další obrovskou výhodou je velice snadný přístup do spalovací komory pro přikládání, úklid a jakékoliv další úkony.

Kamna mají primární přívod vzduchu (pod rošt), sekundární přisávání (fungující i jako velice funkční oplach skla dvířek pro zajištění max. čistoty a bezvadného pohledu na plameny) a terciální přisávání (přívod předehřátého vzduchu z mezipláště přímo do plynů vycházejících z plamenů, což zajistí shoření plynů a vyšší účinnost kamen). Krbová kamna obsahují regulátor Aduro-tronic, systém regulace, který za Vás reguluje přisávání primárního vzduchu a zajišťuje optimální množství přívodu vzduchu a ideální proces spalování.

Technické parametry:
Nominální výkon: 6,5 kW
Rozsah výkonu: 3 - 9 kW
Vytápěcí schopnost: 60-180 m2
Účinnost: 82,2 %
CO: 0,1
Rozměry - V x Š x H: 1015 x 678 x 418 mm
O kouřovodu: 150 mm
Připojení kouřovodu: horni / zadní
Externí přívod vzduchu: ano
Netto váha (bez balení): 135 kg
Brutto váha (s balením): 145 kg
Vzdálenost od země do středu zadního vývodu kouřovodu: 913 mm
Vzdálenost od středu horního vývodu po zadní okraj kamen: 209 mm
Vzdálenost od hořlavých materiálů za kamny: 250 mm
Vzdálenost od hořlavých materiálů z boku kamen: 250 mm
Vzdálenost od nábytku: 800 mm
Výška horního napojení od země po límec kouřovodu: 1005 mm
Palivo: dřevo, ekobrikety
Max. délka polena: 34 cm
Spotřeba paliva: 2,0 kg/hod

Krbová kamna jsou testována dle evropské normy EN13240 a mimo to nadstandardně na následující přísné environmentální normy: DIN+ (Německo), SWEDCERT (Švédsko), SINTEF (Norsko), NORDIC ECO-LABEL (celá Skandinávie).

důležité dokumenty

aduro-12-1---celni--horni-pohled.pdf
aduro-12-1-navod.pdf
aduro-12-1-pozice-ext--privodu-vzduchu.pdf
technicky-list-aduro-12-1.pdf


Značka: Aduro

Dánská konvekční krbová kamna Aduro v sobě snoubí moderní skandinávský design, uživatelskou přívětivost a prvotřídní kvalitu v jeden komplexní celek.

Krbová kamna jsou navrhována předními dánskými designéry Torbenem Madsenem a Casperem Stormem, jejichž prvořadým úkolem je vytvořit moderní, účinná a ekologicky šetrná kamna za atraktivní cenu. Výsledkem je sortiment stylové linie krbových kamen, která jsou charakteristická minimalistickým designem s důrazem na funkčnost a jednoduché ovládání. Ovládání je zoptimalizováno a pro vás jako uživatele zjednodušeno "Aduro-tronic" regulátorem, který za vás reguluje přívod primárního přívodu vzduchu, který hrozí rizikem zvýšené spotřeby paliva způsobené neodborným ovládáním.

Všechna krbová kamna Aduro jsou konstruována s vysoce účinným systémem oplachu skla, který zabraňuje sazím usazovat se na skle a plní přitom funkci hlavního regulátoru výkonu. Terciální přívod vzduchu pro spalování dřevoplynů je samozřejmostí a je permanentní (bez potřeby regulace). Aduro krbová kamna jsou konvekční, tzn. teplo je distribuováno nejen sáláním, ale i cirkulací vzduchu, který se nasává a ohřívá v prostoru vnitřího a vnějšího pláště. Díky tomuto kamna vytváří jednotnou teplotu v místnosti a zároveň to znamená, že je možné krbová kamna umístit blíže hořlavým materiálům.

S krbovými kamny Aduro zažijete nespočet krásných chvil ve vašich domovech, ať moderních či klasických...

dále nabízíme

doprava zdarma
na vybrané produkty
 
Vrácení zboží
zboží můžete vrátit do 14 dnů
 
+420 777 078 054
uživatelská podpora